Tuesday, November 20, 2012

T'ai Chi i informasjon alder gamle kur For moderne problemer

Ifølge en tyve-års studie ved Kaiser Permanente, er mellom sytti og åtti-fem prosent av sykdom forårsaket av stress, noe som betyr at i USA alene stress er kostnadskalkyle oss om en - billion dollar per år kostnadene i helsevesenet. Siden de fleste fravær er grunn til å understreke, mister amerikanske virksomhet oppad av $300 milliarder per år.


På et mer personlig nivå er det urovekkende å innse at aldring er akselerert av stress, og stress er et økende problem med oss alle. Studier viser at endringen er stressende, selv "gode" endring. Så som vi datamaskinen jockeyer bosette seg i salen på en ny tidsalder av raskt skiftende informasjon, trenger vi en kant som kan hjelpe oss med å holde seg frisk, sunn, "yngre" og mer levende, selv om vi er ofte på sentrum av orkan av moderne endring, for eksempel holde opp med ny maskinvare og programvare.


Ironisk nok en gamle sinn/kropp-verktøyet gir den perfekte balsam for vår generasjon moderne problemer - det heter "Tai Chi" (uttales tie-chee). T'ai Chi er en mild rekke avslappende bevegelser som renset kroppens vev av akkumulert stress, og dermed øker alle aspekter av våre helse-systemer. Ifølge emerging forskning som øker immunforsvarets styrke dramatisk, samtidig redusere forekomsten av depresjon, er angst, og selv redusere kroniske smertetilstander, bare noen av T'ai Chi utallige fordeler.


Hva gjør gamle T'ai Chi perfekt moderne balsam er at det krever ikke spesielle fasiliteter eller klær, og ikke engang gir du bryte en svette, betyr du kan gjøre det i office antrekk i en tom styrerommet bare med å sparke av hælene. Likevel, det gir samme eufori av en lang sikt, hjerte-og fordelen av moderat innvirkning aerobic, og brenner nesten like mange kalorier som ski nedoverbakke.


Vår tid er fylt med paradoks. Et problem i denne moderne tidsalder stammer fra det store løftet av informasjonsalderen--en flodbølge av data blir opprettet av og tilbød å våre "venstre hjernen"; den delen av vårt sinn som er analytisk, beregne og kategorisere verden. Selvfølgelig, er dette en kraftig og viktig del av hvem vi er. Dette er delen av sinnet som får ting gjort, betaler husleien, bygger husene og gjør bilene. "Høyre hjernen vår," men er får etterlatt i vår raskt skiftende techno-verden, og denne ubalansen av tankeprosesser er i hjertet av moderne stress.


Høyre-hjernen vår er følelsen, luktende, sensing... . nyter en del av sinnet. Dette er delen av sinnet som ikke lukter blomster, å analysere lukten, men å bli fylt med sin skjønnhet - dette er delen som har blitt liggende igjen i den digitale verden. Når vi går til kjøpesenteret cyber, for eksempel får høyre-hjernen vår ikke til å spille. Cyber-mall er en fantastisk ting som sparer oss tid, penger og gass for våre biler (og dermed sparer miljøet), men det er ingen moster Anne's Pretzels å lukte i cyberspace, eller varmt sollys som strømmer inn gjennom de store takvinduer.


Så hva gjør vi? Vi får best fra begge verdener. T'ai Chi er en rekke øvelser for å balansere sinnet. T'ai Chi lærer oss å oppleve livet for ren nytelse, og dermed å skape balanse i vår opptatt "få ting gjort i går" verden. Hvis du lærer T'ai Chi og praksis om morgenen før du setter deg ned på datamaskinen, vil din rett hjernen (sensing og nyter hjernen) slås på mer. Du vil føle teksturen i din datamaskinen keys. Du vil huske å ta tid å få en varm kopp grønn te eller urte kanel krydder te, og du vil avbryte tastaturet stakkato mellomrom for å lukte te er rik aroma, føle varmen i dine hender, og puste pusten av livet dypt inn i lungene.


Selv om du er i forkant av informasjon alder revolusjonen, er du også i hagen til livet. Dette vil gi deg en kant i det lange løp. hvorfor? Fordi kronisk stress avtar våre kognitive ferdigheter og derfor vår kreativitet.


Einstein sa, "Kreativitet er viktigere enn knowledge." Selv om vi har verdens kunnskap på våre fingertuppene, hvis vi er også understreket til bruke kunnskap "kreativt", er vi mye mindre effektive. Plus er vi ikke så mye moro!


Den nederste linjen er T'ai Chi er et sett av øvelser å øve nyter livet. Det er ikke nok bare å si, "Jeg skal nyte livet mer." Vi har faktisk til praksis sinn/kropp verktøy som kan positivt påvirker aktivitetsnivået hjernen wave på en integrerende måte, som T'ai Chi er bevist for å gjøre.


T'ai Chi er en svært sofistikert sinn/kropp vitenskap som utviklet seg over årtusener, og nå blir gjort tilgjengelig for oss alle etter århundrer med å være tett bevoktet hemmeligheter i Kina. Selv om praksisen er gamle, er de på mange måter like cutting edge som multi-gigabyte datamaskinen.


Ikke bare være "cutting edge" med din venstre-hjerne. Gå hele veien og strekke konvolutten med høyre-hjernen din, også, ved veving T'ai Chi inn i livet ditt. Du vil være alltid glad du gjorde, som du oppdage balanse og rolig i øyet av den moderne verdens stadig akselererende storm av endringer susende på oss.

No comments:

Post a Comment