Wednesday, November 7, 2012

Smertelindring uten rusmidler

Flere og flere mennesker er å snu til små kompakt elektroniske enheter som tiere maskiner å bringe dem smerte lindring uten å måtte stole på legemidler som ofte kan ha uønskede bivirkninger. Disse små digitale maskiner kan bæres diskret mens de utfører normale daglige aktiviteter.


Hva er tiere, hvordan det fungerer, og hva slags smertelindring kan det bli brukt for?


Titalls står for transkutan elektrisk nervestimulering der transkutan betyr gjennom huden. A TENs maskin produserer små elektriske impulser som overføres fra maskinen gjennom huden ved hjelp av en wire som er koblet til en liten ledende lapp som er plassert på huden.


Titalls maskiner antas å arbeide på to måter. Liten elektrisk signal de overføre blokkerer smerte signaler fra kroppens sensoriske nervene til hjernen som fører til smertelindring. Signaler som er generert av titalls maskiner kan også oppfordre kroppen din til å løslate endorfinene, naturens egen smerte lindre "feel good" hormon.


En studie i Sverige viste at ryggsmerter er én type smerte som var best behandlet med bruk av TITALLS maskiner. Det viste også at TENS maskinene var de eneste smertestillende som kreves av 70 prosent av kvinner i arbeid.


Mer nylig noen maskiner er tilgjengelig med en elektrisk sonde som kan brukes til å stimulere akupunkturpunkter for å bringe smertelindring. Mens nesten alle tiere maskiner har advarsler om å plassere elektrode pads på hodet og nakke dette accu TENs maskiner vil tillate brukere å stimulere accu poeng eller kanaler andre steder på kroppen for å bringe nødhjelp til smerter i hodet og nakke.


Plassering av elektroden pads er alle viktige for smertelindring. Vanligvis er putene plassert nær kilden til smerte spesielt med muskelsmerter eller leddsmerter. Når det gjelder sciatic nerve smerter er elektrode putene sannsynlig å bli plassert på hver side av ryggraden og den øverste delen av den berørte beinet. Helsepersonell bør gi råd om den beste punktet, å plassere pads for optimal smertelindring. Riktig plassering er svært viktig, og noen ganger kan ta litt prøving og feiling med forsiktig referanse til produserer retningslinjene. Pads bør aldri være plassert i nærheten av øynene eller over nervene fra halsen til halsen eller hjernen.


De fleste TENs maskinene har tre viktigste program moduser, Conventional (noen maskiner kan referere til dette som Normal eller konstant}, briste og modulering. Hver modus har små forskjeller i effekten de har. En kombinasjon av disse modiene fungerer vanligvis best å gi maksimal kort og lang sikt smertelindring. Med tiere maskinen sett til konvensjonelle modus (frekvens mellom 90 og 120 Hz og puls bredde mellom 80uS og 200uS) til smertelindring tendens til å være kort varer etter at maskinen er slått av. Å få mer langvarig smertelindring du bør velge en Burst-modus, eller velg en lo-rate TENs programmet (vanligvis mellom 2 Hz til 5 Hz med en pulsbredde nær 200uS). Utbrudd eller "lo TENs" modus oppfordrer frigjøring av endorfiner, og gir mer langvarig smertelindring.


Alle tiere maskinen vil tillate deg å kontrollere nivået av elektrisk signal og en gang det er import å sette maskinen til den optimale innstillingen. Hvis du setter nivået for høy musklene kan begynne å rykk. Du bør justere tiere maskin til et nivå hvor du bare kan føle en liten prikkende følelse.


TENS maskiner bør bare brukes på råd fra en lege eller annet helsepersonell. De kan ikke være egnet for alle typer smerte eller alle forhold. Følg alltid produserer instruksjonene som følger med maskinen. TENS maskiner bør aldri brukes av personer som har pacemaker eller har hjerteproblemer. Gravide kvinner bør unngå å bruke titalls maskiner som innvirkning på det ufødte barnet ikke er kjent. Aldri sted TENs elektrodene på hodet eller nakken.

No comments:

Post a Comment