Wednesday, November 21, 2012

Hemorrhoid fakta og behandlinger

En hemorrhoid er beskrevet som en forstørret eller hovne vene i den medisinske verden. Hemorroider er noe som ligner på åreknuter som utvikler i bena, bortsett fra at hemorroider er årer ligger i anus. Disse blodårene pute og beskytte endetarmen. Smerter og problemer oppstår når disse blodårene er strukket og rive under press.


Hemorroider er en svært vanlig medisinsk problem sett i både menn og kvinner, vanligvis over en alder av 30, med de fleste som lider av hemorroider i alderen 45 og 65 år. Det er anslått at mer enn en halv million mennesker søker behandling for symptomatisk hemorroider hvert år i USA. Av denne halv million hemorrhoid lider, 10 til 20 prosent må kirurgisk behandling.


De fleste medisinske fagfolk skylde dannelsen av hemorroider på langvarig sitter på toalettet og kronisk straining grunn til forstoppelse. Hemorroider er også svært vanlig under svangerskapet, på grunn av belastningen fra å bære overflødig vekt på babyen.


Du kan lide av interne eller eksterne hemorroider. Generelt interne hemorroider, som ligger høyere opp i anus er ikke smertefulle, men du vil legge merke til blødning. Hemorroider vil blø lyse rødt blod på grunn av sin overflod av arteriell blod, som er forskjellig fra det mørke blodet i venøse systemet. Til tider vil en hemorrhoid stikker ut fra endetarmen. Vanligvis kan disse hemorroider, som kalles prolapsed, være forsiktig presset tilbake inne. Hvis ikke, en konsultasjon med en spesialist er nødvendig.


Eksterne hemorroider er de som er kløende, smertefullt og virkelig ubehagelig. Hvis du opplever eksterne hemorroider vil du se lyse rødt blod på toalettpapir, eller i toalettskålen etter en avføring.


Det finnes måter å lindre ubehaget av hemorroider. En sitz bad kan bidra til å avlaste ubehaget av hemorroider. Det anbefales at du sitter i en balje med varmt vann i femten minutter flere ganger om dagen. Når du tørke, i stedet for toalettpapir bruk pads fuktet med trollhassel. Du kan kjøpe disse putene på noen stoffet butikken. Anvendelse av noen av de mange over-the-counter hemorrhoid forberedelsene vil bidra til å avlaste ubehaget og kløe.


Lengre perioder med enten stående eller sittende kan forverre hemoroider. Anstrengelse når du har en avføring er en av de viktigste årsakene til dem, og vil definitivt gjøre dem verre og mye mer smertefull. Ikke gjør det. Årsaken til forstoppelse kan være ikke nok fiber i kosten. Ta en fiber supplement.


Noen endetarms blødning av noe slag bør sjekkes av legen din.

No comments:

Post a Comment