Friday, November 30, 2012

Hva er en lyskasse? Innføre lysbokser og lysterapi

Når jeg forteller folk jeg opprettholde et nettsted om lysbokser, svaret jeg får ofte er: "Hva er en lyskasse?"


I enkleste form er en lyskasse en type av lys som bruker en lav-watts diffus pære for å spre lys gjennom en liten gjennomsiktig boks. De har flere ulike bruksområder.


I kunst brukes en lyskasse for stenciling, overføring av design eller mønstre eller sporing. For eksempel hvis du har noen gang fått en tatovering, kan tatovering artist bruke en lyskasse for å spore ut mønsteret du har valgt eller trukket for din tatovering med overførbar blekk, slik at vedkommende kan overføre mønsteret til huden din som en retningslinje før de begynner å trekke på deg. Eller tegneserie inkers kan bruke en form for sporing for sin kunst i tegneserier og grafiske romaner.


Fotografering bruker lysbokser for å se på negativ og lysbilder. Med en lyskasse å legge små gjennomsiktige bilder på for å vise, har fotografen en mye lettere å finne ut hva bilder han eller hun ønsker.


Andre bruksområder inkluderer farget glassdesign, preging, quilting, kalligrafi eller bokstaver. I utgangspunktet kan alle formål som krever en form for sporing overføre kunstverk fra ett medium til en annen bruke en lyskasse.


Lysterapi: De mest populære bruken for lysbokser


Fordi en lyskasse leverer diffus, ikke-straining lys i en rekke bølgelengder, er lyse bokser noen ganger brukt til å behandle Seasonal Affective Disorder (SAD), en form for depresjon instigated av mangelen på sollys, særlig i nordlige klima. Ikke bare har lysbokser levere full-bølge lys for terapeutisk grunner, de kan også levere UV-lyset.


Vanlige lys som brukes til å behandle SAD kan være mye for lyse og intense. Med konstant eksponering for sterkt lys, kan du anstrenge øynene. Diffus lys av en lyskasse eliminerer mange øyeproblemer belastning, og lar deg utsette deg selv for lett for mye lenger, og med mer frekvens. Og fordi lysbokser levere lys med liten eller ingen UV-lys, er det en tryggere måte å få lysterapi enn eksponering for sollys.


De fleste lysbokser som leverer lys for å behandle SAD bør konsentrere deres lys utslipp på kortere wavelength blåfarge lyset naturlig levert av solen. De bør være kul og diffus, slik at du kan bo i nærheten lyskasse slik at du kan utsette deg selv for høyest mulig mengden lys.


Lysbokser for trist terapi bør også være stor nok til å levere lys over hele brukeren, og ta høyde for at brukerens bevegelser under en vanlig dag. Du bør være i stand til å montere lyskasse på taket, som vil tillate lyset å diffuse hele rommet og gi deg den maksimale mengden eksponering når du ønsker det i løpet av dagen.


Du bør også være klar over hva timene av dag bør du bruke lyskasse. Din terapeut eller lege skal kunne fortelle deg hva den ideelle tiden er, og du kan justere beliggenheten tilsvarende.


Bærbar lysbokser er også en god idé. Hard-å-bruk eller upraktisk lys levering enheter vinden opp i skapet. En lyskasse på et stativ, med et håndtak er slik at du enkelt kan flytte den rundt, sannsynligvis det beste alternativet.

No comments:

Post a Comment