Tuesday, November 6, 2012

Making essensielle oljer - damp destillasjon, absolutter, og CO2's forklart

Aromaterapi går "High Tech"


Nye metoder for essensielle olje-utvinning er inn i hovedstrømmen av aromaterapi, tilbyr nye valg i oljer aldri før tilgjengelig. Med de nye etikettene av 'CO2' og 'SCO2', sammen med den tradisjonelle "steam" og "hydro" distillations, 'absolutter' og 'kaldt trykke', kan en liten utdanning for aromaterapi entusiast gå en lang vei i valg av essensielle oljen. Er en prosess som er bedre enn en annen? Produserer en en hyggelig luktende olje, eller en med større aromatherapeutic verdi? Det viser seg at viktige olje-produksjon, som innen vinproduksjon, er en kunstform i tillegg til en vitenskap. Verdien av nyere behandlingsmetoder avhenger sterkt på opplevelsen av distiller, i tillegg til den tiltenkte anvendelsen av det endelige produktet. Hver metode er viktig, og har sin plass i inngåelse av aromaterapi-karakter eteriske oljer.


Steam og Hydro destillasjon


Damp destillasjon, den vanligste metoden for viktige olje-produksjon, innebærer flyten av damp i en chamber holde rå plantemateriale. Dampen fører til små sacs som inneholder essensielle oljen å briste. Oljen er deretter gjennomført av damp ut av kammeret og i en kjølt kondensator, der damp igjen blir vann. (Hydro-destillasjon er en tilsvarende prosess hvor plantemateriale er kokt, med resulterende damp å være fanget og kondensert). Olje og vann skilles deretter; bli kan beholdt vannet, referert til som en 'hydrosol', som det vil ha noen av plante essensen. Rose hydrosol, for eksempel brukes vanligvis for det er mild antiseptisk og beroligende egenskaper, så vel som det er gledelig floral aroma.


En rekke faktorer bestemmer den endelige kvaliteten på en damp destillert essensielle oljen. Bortsett fra plantemateriale seg selv, de viktigste er tid, temperatur og trykk og kvaliteten på destillasjon utstyret. Eteriske oljer er svært komplekse produkter; hver består av mange, noen ganger hundrevis av forskjellige molekyler som kommer sammen for å danne oljen aroma og terapeutiske egenskaper. Noen av disse molekylene er ganske delikat strukturer som kan endres eller ødelagt av ugunstige miljøforhold. Så mye som et fint måltid er mer flavorful når laget med tålmodighet, nytte de fleste oljer av en lang, langsom "matlaging" prosess.


Temperaturen på utvinning kammeret kan ikke være for høyt, lest noen komponenter av oljen endres eller ødelagt. Det samme er sant i kammeret press. Lavendel essensielle oljen, for eksempel bør ikke behandles over 245 grader F og tre pounds per kvadrattomme Press (3 psi). Høyere temperaturer og/eller presset føre en "harde" aroma-mer kjemisk enn floral- og minske oljens terapeutiske effekter. Også, utvinning perioden må være lov til å fortsette i en viss tid for å spyle alle oljekomponenter fra anlegget, som noen er løslatt raskere enn andre.


Til tross for ulempene med aggressiv behandling, høye temperaturer og trykk brukes ofte til å produserer store mengder olje i en kort periode. Disse oljene er vanligvis ment for bruk i kosmetisk og bearbeidet mat produksjon, men noen ganger er solgt til siste forbrukere som essensielle oljer brukes i aromaterapi. Disse oljene vil bli billigere, men er av begrenset terapeutisk verdi, og forskjellen er tydelig når aromaer er sammenlignet med side-ved-side.


Absolutter


Noen planter, og spesielt blomster, egner ikke seg til damp destillasjon. De er for delikat, eller deres duft og terapeutiske essenser kan ikke være helt befridd av vann alene. Disse oljene vil bli produsert i "absolutter"- og mens teknisk ikke vurdert essensielle oljer kan de fremdeles være terapeutisk verdi. Sjasminolje og Rose olje i særdeleshet er delikat blomster som har oljer er ofte funnet i "absolutt" skjemaet.


Behandlingen av en absolutt første innebærer hydrokarbon løsemiddel utvinning av en "konkret" fra plantemateriale, en halvfaste blanding av vanligvis 50% voks og 50% flyktig olje. Betongen er igjen behandles ved hjelp av etylalkohol (samme alkohol funnet i øl, vin, etc.) i som voksen er bare delvis oppløselig. Den flyktige planteolje skiller i alkohol og denne blandingen er fjernet. Alkohol deretter fordampet og resultatet er en nesten ren plante ekstrakt-avhengig av omsorgen tatt i fordampning prosess, noen ganger 2% eller mindre av ethyl alkohol kan forbli. Bruk av løsemidler i utvinning prosessen til tross, absolutter kan ha utrolig dyp og kompleks aromaer.


CO2's og SCO2's


Og nå for de mest moderne teknologiene, karbondioksid og superkritisk karbondioksid utvinning. Begge metodene involverer bruk av karbondioksid som 'løsemiddelet' som bærer den essensielle oljen fra rå plantemateriale. Det lavere trykket CO2 avstamning innebærer skremmende karbondioksid til mellom 35 og 55 grader F, og pumpe det gjennom plantemateriale på ca 1000 psi. Karbondioksid i denne tilstanden er kondensert til en væske. Superkritisk CO2 avstamning (SCO2) innebærer karbondioksid oppvarmet til 87 grader F og pumpes gjennom plantemateriale på rundt 8000 psi-under disse forholdene, karbondioksid er sammenlignet med en "tett tåke" eller damp. Med utgivelsen av trykket i enten prosessen rømming karbondioksid i sin gassform, etterlot den essensielle oljen.


Disse karbondioksid metoder har et par fordeler: som damp destillasjon, det er ingen løsemiddel rester igjen, og den resulterende produktet er ganske ren. Som løsemiddelekstraksjon, det er ingen varme brukes for plantemateriale eller essensielle oljen til å endre det på noen måte. Oljen som produseres er svært nøyaktig med hensyn til den opprinnelige tilstanden til anlegget. CO2 metoder også er den mest effektive, produserer de mest olje per mengde anlegget (en av årsakene til de høye kostnadene av essensielle oljer er lav avkastningen av olje fra de fleste planter-ett tonn av Rose petals produserer mindre enn 1 halvkilo olje, for eksempel). Effektiviteten av CO2 avstamning er spesielt viktig når det er sjeldne eller truede plantearter er involvert, slik som indiske sandeltre olje-mindre av dyrebare anlegget er nødvendig for å produsere en tilsvarende mengde olje.


Kaldpressing


Endelig er det 'kaldpressing' av citrus oljer fra skreller av frukt, som er gjort med Bergamot olje, oransje olje, sitron olje og lignende. Denne metoden innebærer det enkle å trykke av skallet på ca 120 grader F å utvinne oljen. Lite, om noen, endring fra oljens opprinnelige tilstand oppstår-disse citrus oljer beholder sine lyse, friske, som oppløftende aromaer det lukter en fantastisk moden frukt.


Hvilken metode som er Best?


CO2, med noen åpenbare fordeler, er ikke alltid det beste valget for et bestemt behov. De er fortsatt den mest kostbare, til tross for deres høyere avkastning. Den resulterende produktet skiller seg litt forhold til en produsert en annen måte-oljer som er produsert av damp destillasjon av noen planter kan noen ganger være funnet for å ha en mer behagelig aroma. Patchouliolje, for eksempel synes å dra nytte av damp destillasjon prosessen ved å bli litt varmere og rikere. Mange andre essensielle oljer er ganske effektivt produsert via damp destillasjon, med liten endring fra den opprinnelige anlegg tilstanden. Oljer fra andre plantearter synes mer "komplett" med CO2 behandling, med røkelse olje og de fleste av spice' oljer å være gode eksempler der en liten noe spesielt er til stede i duften. Dette betyr trolig større therapeautic egenskaper.


Produserer essensielle oljer av aromatherapeutic klasse er ferdighet som krever års erfaring. Tar det et verk av en dedikert artesisk på hvert trinn, fra dyrking og høsting til finjustering destillasjon prosessen, å produsere en virkelig fin olje. Inngåelse av en fin essensielle oljen avhengig langt mer kunnskap og erfaring enn det gjør på bestemt utvinning metoden. Det er imidlertid legitime grunner til å velge en destillasjon metode over en annen-noen planter bare krever en bestemt prosess for å produsere en fin olje, og olje som er nødvendig for en bestemt applikasjon kan bare gjøres av en prosess. Til slutt, som ofte er tilfellet i aromaterapi, kan din egen luktesans fortelle deg hvilke olje fungerer best for deg.

No comments:

Post a Comment